MOSAÏC::REGION MOSAÏC::REGION MOSAÏC::REGION

Tankefält Lund
När vi nu sveper genom mosaik-regionen upptäcker vi att staden Lund precis lagt ut sitt debattprogram för 2020. De frågar sig själv om framtidens hastighetsnätverk, om växtriktning, om sin regionala och lokala betydelse – och blir så en ’del av allt som kommer innanför vår räckvidd’ i mosaiken.
Det urbana fältet mellan Malmö och Lund är fyllt till bredden med regionens forskningskunskap och landskapskompetans. Med en lokal befolkning på jakt efter en bärkraftig framtid lyfter vi fram Tankefält Lund som ett offensivt studium av ett landskap, på väg från ett tillstånd till ett annat – en möjlig ny form för urbanitet i mosaiken.
I en sådan utforskning av en ny landskapsurban potential kan varje bondgård betraktas som ett laboratorium för en ny stadstopografi – observationsposter i dialog med den latenta informationen i fältets kunskapsbas.
I Metroringens tillgänglighetsnätverk blir denna nya, landskapsurbana experimentplattformen ett möjligt besöksmål av första rang.
De tentativa utsagorna i illustrationen ’Tankefält Lund’ är tagna från SLUs forskningsfält.

MOSAÏC::REGION MOSAÏC::REGION MOSAÏC::REGION
This site is under construction by Dahl & Uhre arkitekter as and 70°N arkitektur as :: Magdalena Haggärde, Gisle Løkken, Knut Eirik Dahl and Kjerstin Uhre